Hva skjer i Trondheim: Konserter / Festivaler

Snøkrystaller 2020

Dette er vår niende Snøkrystallkonsert, og vi gleder oss til å gi deg en annerledes kveld med både tradisjonsrikt og litt utradisjonelt julerepertoar dette året.

Undertittelen på årets konsert, «For unto us a child is born», reflekterer Händels verk «Messiah», men hovedverket og arrangementet vi skal synge er et ganske annet, som blander den klassiske syngemåten med gospel. Dette gjør verket spennende - intrikat og rytmisk, og slik det er skrevet; krevende å synge og festlig å høre på. I denne sammenhengen trenger vi en virtuos bassist, og førstevalget er Mattis Kleppen.

I tillegg til hovedverket, får du blant annet et nydelig arrangement av tradisjonelle «Stille natt», og «Deilig er jorden», samt et fantastisk arrangement av Tori Amos sin «Winter» og Anne Grete Preus sin «Når himmelen faller ned».

Vi blir som alltid dirigert av vår dyktige dirigent Grete Daling. Hun er til daglig førstelektor ved Nord Universitet. Hun har bakgrunn fra Embla og TSO vokalensemble og er utøvende CVT-instruktør (Complete Vocal Technique). Hun ønsker å utvikle sangerne og koret med fokus på forskjellige sjangre og dertil passende sangstiler. Hun utfordrer sangerne, som igjen inspireres til å strekke seg og yte sitt beste.

Etter 1 soloalbum og 3 Resjemheia album med det særegne utrykket basert på musikk fra Telemark og Mali/Mississippi, har Mattis Kleppen starta arbeidet med en oppfølger til soloplata «Bassgitar». 2020/21 er planlagt utgivelse. Mattis Kleppen og Resjemheia har turnert Norge og Europa de siste åra, og han har fått både Folkelarm pris for «Bassgitar» og vunnet åpen klasse på Landskappleiken 2019 sammen med Ottar Kåsa.

Mattis leverer en helt særegen bassgitarspilling og musikk slik du har kanskje aldri har hørt det før!

Velkommen til konsert, vi garanterer julestemning!

Smittevernet er godt ivaretatt, så det er trygt å komme. Likevel ikke lyst å møte opp i kirka i år? Ikke noe problem, vi streamer konserten, med god og profesjonell hjelp av Trondheim Lyd!

Du kan lese mer om kammerkoret A Cappellissimo, Mattis Kleppen og konserten på acapp.no.

Konserten er støttet av Trondheim kommune og Aktivitetsmidler for Kor.

By
Trondheim
Sted
Vår Frue Kirke
Sluttdato
13. desember 2020

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!