Hva skjer i Trondheim: Kino

Norgespremiere: Wind of change

Onsdag 24. august kl. 18.00 blir det norgespremiere på dokumentarfilmen ”Wind of change”, på Selskapssiden, Studentersamfundet i Trondheim. Filmen handler om en familie i Kenya som lever av jordbruk, og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Filmen er resultatet av et samarbeid mellom Spire og filmgruppa Sør i fokus.

Vi følger tett på familiens hverdagsliv gjennom familiefaren Kisilus sin videoblogg. Dokumentaren er inspirert av sosialantropologi, og gir et godt innblikk i hvilke utfordringer Kisilu og hans familie møter når sesong for regn, sol og vind er i endring og ulike måter de prøver å tilpasse seg dette på. Filmen søker å gi en stemme til Sør og vise at klimaendringer ikke først og fremst dreier seg om fortvilte isbjørner på isflak som smelter, men om mennesker!

I forkant av filmen vil vi fortelle litt om Spire, en ungdomsorganisasjon som jobber for en rettferdig/bærekraftig fordeling av verdens ressurser. Vi ønsker å se de store sammenhengene bak det som skaper urettferdighet. Derfor har vi fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel. Spire påvirker politikere i Norge og internasjonalt for å skape endring. Vi samarbeider med ungdom i Sør og driver informasjonsarbeid for å inspirere norsk ungdom til handling. Vi er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon. Les mer på www.spireorg.no.

Velkommen!

By
Trondheim
Sted
Selskapssiden, Samfundet

Kommentarer

  1. #1 Innlegg fra Andi

    We need more instihgs like this in this thread.